dissabte, 17 de desembre del 2011

15D Nova jornada de lluita per la readmissió de la Charo‏

Aquest passat dijous 15 de desembre es duien a terme noves accions de protesta en suport de la companya Charo Luchena. Pel mati una nova aturada per part dels treballadors/es de Nidec era la primera acció del dia que es feia per exigir la readmissió de la companya. Després un grup de companys/es del sindicat marxàvem fins al consolat del Japó a Barcelona per entregar-li una carta al consol d´aquest pais ( que adjuntem amb aquesta crònica ). S´ha de destacar la gran presència policial que hi havia al voltant del consolat, un cop arribats el senyor Hidehiro Tsubaki accedia a rebre'ns i baixar fins l´entrada on li entregarem la carta.


















Després per la tarda una manifestació que començava davant de l´Ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda fins arribar a la fàbrica aplegava al voltant de 130 companys/es. Un cops arribats a la fabrica, es donava inici a una nova aturada del torn de tarda. En la mateixa manifestació s´ha de destacar que les crides en favor de la readmissió de la companya van ser constants, i que els crits de la mateixa van traspassar els murs del silenci que volen imposar els i les caps de Nidec de Santa Perpètua. I que podeu estar ben segurs que van arribar als seus despatxos..






















Des d´aquestes línies volem agrair el suport i la solidaritat dels treballadors/es de Nidec que van participar en la manifestació i aturada, així com als companys/es del sindicat de Sabadell, Berga, Barcelona, Manresa, Ensenyament, i altra gent solidària fora del sindicat com l´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, i Assemblea pels Drets Socials de Granollers i dels Indignats de Mollet i Montmeló entre d´altres.

No ens aturarem fins que la companya sigui readmesa. Charo readmissió JA!!

CGT del Vallès Oriental

Carta entregada al Consol del Japó


Sr. Hidehiro Tsubaki
Cónsul de Japón en Barcelona
Nos dirigimos a Vd. para informarle de la injusticia que se ha cometido con nuestra compañera Charo Luchena trabajadora, desde el año 2007, de la empresa Nidec Motors Actuators Spain situada en Santa Perpètua de la Mogoda, y que pertenece a la multinacional japonesa Nidec Corporation.
El pasado día 18 de octubre fue despedida con las acusaciones de “disminución voluntaria del rendimiento del trabajo”, “desobediencia”, “indisciplina”, “errores de calidad etc.”. Prestaba sus servicios en turno de noche, y a última hora de su jornada laboral le entregaron una carta de despido en la que le acusan de los hechos anteriormente descritos.
Los directivos han actuado de manera irresponsable y contraria a los principios éticos de la empresa, no presentan ni una sola prueba que avale la decisión que han tomado. Es más, reconocen, sin pudor, que el despido es improcedente y le ofrecen una indemnización a la trabajadora. Se puede imaginar la indefensión de una persona que es acusada sin pruebas.
El objetivo de despedir a la compañera no tiene nada que ver con razones productivas. Los responsables de Producción y RRHH de la planta de Nidec Santa Perpetua llevaban tiempo investigando sobre la vida privada de la trabajadora y si iba a presentar candidatura en las próximas elecciones sindicales. Nuestra compañera es una activista en la defensa de los derechos sociales y laborales; hecho que parece ser que no es del agrado de los responsables de la planta de Nidec en Santa Perpetua.
La decisión de los directivos sólo responde a intereses personales de promoción y no a los intereses corporativos globales de la empresa. Se actúa contra el principio del empleo estable y sano crecimiento empresarial, generando en los trabajadores el miedo a la actuación irresponsable e indiscriminada.
Es por estos motivos que le pedimos que interceda ante el Sr. Shigenobu Nagamori, President &CEO Nidec Corporation en Japón para hacerle llegar el atropelllo y injusticia que se ha cometido con esta trabajadora.
Sin más aprovechamos para saludarle afectuosamente
              José Martínez Arredondo
Secretario General
CGT del Vallés Oriental

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada